Slide toggle

Welcome to Zass

Zass is a powerfull WordPress / Woocommerce theme with a modern, pixel perfect design suitable for handmade artisans, craft businesses and portfolio websites.

This is a custom, collapsible widget area. Use it like any other sidebar and easily place any number of widgets here.

Have a Question?

Monday - Friday: 09:00 - 18:30 409 Mladost District, Sofia Bulgaria +359 2 123 456 +359 2 654 321 shop@zass.con

Verktyg mot stress, del 1

September har smugit sig på oss med sina friska höstvindar och bleka sol. För vissa av oss börjar barnens tjat om Halloween.

Det är även nu “det Svenska mörkret” blir påtagligt. Varje höst ser jag samma tendenser. Stressen intensifieras. Blickar blir mörkare. Leenden stuvas långt in bakom stela fasader.

Och jag? Jag är oförskämt lugn. Stressen i samhället stegras ju närmre julen vi kommer, för att sedan explodera på julafton och tillfälligt lätta efter nyår. Men jag är den där filbunken som mediterar i en myshörna.

Vet ni vad mitt bästa verktyg har varit mot stress i snart tjugo år?

Jag börjar planera julen redan i september.

Panduro säljer ut sitt julpyssel nu.

Jag ser till att kolla efter julklappar och presentpapper nu.

I oktober bestämmer jag vilket julgodis jag ska göra. Jag köper in bakformar och sparar bra lådor som passar att skicka till släkt och vänner utomlands.

I november börjar jag julhandlandet. Jag bestämmer oftast ett tema på alla julklappar och ger mig själv en budget. Har lärt mig den hårda vägen att dyra julklappar inte betyder mer än billiga. Så jag gör mina inköp från hjärtat, inte plånboken.

Den första veckan i december förbereder jag alla julklappar som ska skickas till utlandet. Skickar dem innan sjunde december.

Jag får ofta höra “jag har inte tid att tänka på jul redan i september.” Alright, men JAG har inte tid att stressa mig genom hela december månad! Jag njuter hellre av juletiden än stressar mig genom den.

Om jag börjar känna stressen krypa mig inpå skinnet i december, så skriver jag ner alla mina självpåtagna måsten. Jag ställer mig själv ärliga frågor.

1) Känner min man och barn att X är viktigt? Om inte, varför ska jag göra det?

2) Måste man äta vanlig mat hela december för att sedan frossa i sig ett julbord på julafton? Är det verkligen så vi vill ha det i vår familj? Mitt svar är nej.

3) Vad vill jag lära mina barn om materialism? Julens mening? Att mamma ska må dåligt och snäsa av dem i stress och frustration, eller att julklappar är en liten del av jul och absolut inget att få magsår över när det gäller införskaffande och inslagning?

4) Vad händer om jag struntar i den här detaljen som känns JÄTTEVIKTIG? Blir livet sämre för någon på något vis?

❤️💕

Jag hoppas att mina verktyg ger dig en lugnare vinter.

Simma lugnt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

show