Slide toggle

Welcome to Zass

Zass is a powerfull WordPress / Woocommerce theme with a modern, pixel perfect design suitable for handmade artisans, craft businesses and portfolio websites.

This is a custom, collapsible widget area. Use it like any other sidebar and easily place any number of widgets here.

Have a Question?

Monday - Friday: 09:00 - 18:30 409 Mladost District, Sofia Bulgaria +359 2 123 456 +359 2 654 321 shop@zass.con

Hur du ökar känslan av att DU bestämmer över ditt liv!

Någon bestämde för länge sedan att livet skulle delas in i dygn på 24 timmar och att en timme är sextio minuter.

Jag brukade förbanna denna indelning eftersom tiden aldrig räckte till. Lyckligtvis lärde jag mig använda Lagen om Orsak och Verkan och nu känner jag varje dag att tiden finns där för MIG, inte att jag måste springa runt och vara någon slav åt tiden.

Så hur kan du slippa all stress? Hur kan du hinna med allt som du önskar du skulle kunna ha tid till?

Det första steget, som jag upprepar varje gång livet förändras, t.ex. när jag fick ett till barn, är att lista allt jag gör på en dag och hur lång tid jag spenderar på det.

Sedan delar jag in alla dessa saker i tre kategorier:

1. Sådant som är jätteviktigt och måste göras NU. Typ klä på barn och ta dem till förskolan. Här listar du sådant du inte kan skjuta upp, som att handla, laga mat, diska.

2. Sådant som KÄNNS viktigt, men egentligen är sådana plikter du ålagt dig själv. Men om du skjuter upp dem eller struntar i dem, så blir det faktiskt inga negativa konsekveenser.

3. Sådant som inte känns viktigt, inte är viktigt och om du skulle sluta lägga tid och energi på detta så skulle ingenting negativt hända. I den här kategorin placerar jag sociala medier, skärmtid, att oroa mig över saker som aldrig kommer hända, TV och att städa för mycket.

Skriv upp under dagens gång hur ofta du kollar mejl, hur ofta du kollar fb och räkna ihop alla minuter. I mitt fall fanns här två timmar att vinna.

Hur många TV-serier eller filmer kollar du på? Jag vill verkligen se vissa serier så de hamnar på i första kategorin. Men varje kväll tittade jag på Simpsons trots att jag sett vissa avsnitt två-tre gånger. Det slutade jag med. Vips så vann jag en timme.

Nu låg jag på tre timmar extra funnen tid som jag kunde spendera på något annat!

För er som pendlar till och från jobb eller sjukhus esök etc: Om du åker buss eller tåg kan du göra medvetna val om vad du gör med din mobil. Känns facebook som prio ett? Gör det! Eller skulle du hellre vilja lyssna på den där ljudboken som du aldrig har tid till? Gissa vad, du HAR tid. Här och nu.

Varje gång du har en mobil eller surfplatta i din hand, tänk efter: kommer jag spendera tid på sociala medier? Känns de som en kategori 1 eller 2 eller 3? Finns det något annat jag kan lägga denna tid på?

Varje gång du är på väg att sitta bakom datorn eller sitta med mobilen, fråga dig själv: vad VILL jag lägga den här tiden på, egentligen?

Lycka till 🙏🏼❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

show